Om

Annica med kleinspitz

 

Jag heter Annica Berg Roos och har haft hundar som intresse i hela mitt liv. Som barn bodde jag granne till en stor kennel, Polarmarken. De hade i huvudsak schäfer, men där fanns också en liten spets, en pomeranian. Det var en sådan fantastisk upplevelse att få växa upp med alla hundar och valpar mitt i den Norrländska obygden.

 

På 70-talet hade jag glädjen att få arbeta på Försvarets Hundskola i Sollefteå tillsammans med mycket engagerade hundmänniskor. Verksamheten låg i framkant vad gällde arvbarheten av mentala egenskaper, inlärningsteori, dressyr, forskning på avel och med en djursjukvård i världsklass.

 

Jag är utbildad instruktör, mentaltestfigurant och ringsekreterare. Jag har även tävlat aktivt och på elitnivå med egna hundar. Jag har egen uppfödning av schäfer sedan 1985 och kleinspitz sedan 2004.

 

Om kenneln

Min lilla kennel är liten och familjär, hundar och valpar vistas med mig som familjemedlemmar. Det borgar för en grundläggande miljöträning. Vi bor i skogen med unika möjligheter för alla hundar att vistas fritt som bidrar till att stärka både muskulatur och självkänsla.

 

Det viktigaste för mig är mina hundars välmående. Därför spenderar jag all min lediga tid tillsammans med dem. Vi gör alla möjliga aktiviteter tillsammans, exempelvis blodspår, nose work, ringträning, utställning och många långa skogspromenader.

 

Uppfödning

Jag fäster stor vikt vid hundarnas mentalitet. De ska vara trygga i olika miljöer och sociala sammanhang. Hundarna ska vara öppna, glada, framåt, följsamma och arbetsvilliga. De ska vara friska och ha en känd patella och ögonstatus, samt en godkänd exteriör.

 

Äventyrs avelshanar är genomgående friska, med UA på patella och ögon. De har en högt premierad exteriör och en sund, vidimerad mentalitet genom BPH. De har också premierats på arbetsprov och tävlingar, som exempelvis lydnad, agility, nose work och viltspår.

 

Valpköpare

Som valpköpare hos mig blir du inviterad till olika aktiviteter med din hund, såsom valpträffar och träningshelger. Du kan med förtroende vända dig till mig i alla frågor som gäller din hund. Mitt genuina livslånga intresse av hundar, tävling och uppfödning borgar för bästa omhändertagande.

 

 

 

 

Annica med hundar