Om

Kort om kenneln

Kenneln är liten och familjär, hundar och valpar vistas med mig som familjemedlemmar. Det borgar för en grundläggande miljöträning. Kenneln är belägen i skogen med unika möjligheter för alla hundar att vistas fritt som bidrar till att stärka både muskulatur och självkänsla.

Som valpköpare hos mig blir du inviterad till olika aktiviteter med din hund, såsom valpträffar och träningshelger. Du kan med förtroende vända dig till mig i alla frågor som gäller din hund. Mitt genuina livslånga intresse av hundar, tävling och uppfödning borgar för bästa omhändertagande.

Annica med hundar

Kort om kleinspitz

Kleinspitz är en pigg och orädd hund med mycket leklust, vilket gör att den passar både som aktiv sällskapshund, samt till agility, lydnadsprov, rallylydnad, spår, sök, viltspår, utställning med flera stimulerande aktiviteter. Kleinspitz är en frisk och långlivad ras.

Om mig

Annica med kleinspitzJag heter Annica Berg Roos och har haft hundar som intresse i hela mitt liv. Som barn bodde jag granne till en stor kennel, Polarmarken. De hade i huvudsak schäfer, men där fanns också en liten spets, en pomeranian. Det var en sådan fantastisk upplevelse att få växa upp med alla hundar och valpar mitt i den Norrländska obygden.

På 70-talet hade jag glädjen att få arbeta på Försvarets Hundskola i Sollefteå tillsammans med mycket engagerade hundmänniskor. Verksamheten låg i framkant vad gällde arvbarheten av mentala egenskaper, inlärningsteori, dressyr, forskning på avel och med en djursjukvård i världsklass.

Jag är utbildad instruktör, mentaltestfigurant och ringsekreterare. Jag har även tävlat aktivt och på elitnivå med egna hundar. Jag har egen uppfödning av schäfer sedan 1985 och kleinspitz sedan 2004.

Go Top